Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Blesse vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in De Blesse? Dit is een vorm van centrale verwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal ontdek je handige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Blesse!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-de-blesse-8397

Vloerverwarming laten leggen in De Blesse

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, tapijt, vinyl, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in De Blesse vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving De Blesse

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. Hieronder delen we meer over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Met name bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Blesse.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit, Intergas.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in De Blesse

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in De Blesse

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in De Blesse.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in De Blesse liggen rond de €1125,00 – €2075,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Blesse (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€755 – €805
25 m2€900 – €1250€1125 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2875€2625 – €3400
65 m2€3775 – €4425€4200 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5725€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok vind je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Blesse? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Steggerda, Blesdijke en De Hoeve.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Blesse?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.250 voor 15 m2 tot zo’n €6.500 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Blesse, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8397.

Plaats een reactie