Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Langelille vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Langelille? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we praktische informatie over de huidige typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Langelille!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-langelille-8484

Vloerverwarming laten leggen in Langelille

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan berging / schuur, gang, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, PVC, vinyl, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Langelille zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Langelille

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna lees je meer over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Langelille.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup, WTH, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Langelille

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Langelille

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Langelille.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Langelille liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Langelille (update zaterdag, 13 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€775 – €810
20 m2€850 – €1350€1000 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2875€2625 – €3350
60 m2€3775 – €4425€4000 – €4900
80 – 85 m2€5100 – €5775€5625 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde constructies werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand delen we kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Langelille? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Spanga, Munnekeburen en Nijetrijne.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Langelille?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10 m2 tot wel €5.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het soort model, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Langelille, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8484.

Plaats een reactie