Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blesdijke vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Blesdijke? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal check je veel info over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Blesdijke!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-blesdijke-8398

Vloerverwarming laten leggen in Blesdijke

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, toilet. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tegels, linoleum, tapijt, parket, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Blesdijke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming experts regio Blesdijke

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Met name bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Blesdijke.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, Nefit, ATAG.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, Technea, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Blesdijke

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Blesdijke

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Blesdijke.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een duurzame manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Blesdijke liggen op gemiddeld €1025,00 – €2250,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blesdijke (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€750 – €785
20 m2€850 – €1275€1000 – €1500
45 – 50 m2€2300 – €2775€2625 – €3300
60 m2€3700 – €4425€4000 – €4775
80 – 85 m2€5100 – €5675€5575 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna check je in het kort de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blesdijke? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Peperga, Gorredijk en Steggerda.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Blesdijke?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blesdijke, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8398.

Plaats een reactie