Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nijeholtpade vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Nijeholtpade? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website vertellen we je nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Nijeholtpade!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-nijeholtpade-8475

Vloerverwarming laten leggen in Nijeholtpade

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nijeholtpade eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Nijeholtpade

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Nijeholtpade.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Nijeholtpade

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Nijeholtpade

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nijeholtpade.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nijeholtpade kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nijeholtpade (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€760 – €780
20 m2€900 – €1200€1025 – €1550
45 m2€2225 – €2750€2650 – €3200
60 m2€3700 – €4400€4175 – €4850
80 m2 +€5200 – €5750€5575 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele vloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok tref je een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nijeholtpade? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wolvega, Ter Idzard en Nieuwebrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nijeholtpade?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor 15 m2 tot wel €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nijeholtpade, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8475.

Plaats een reactie