Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steggerda vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Steggerda? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform check je veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steggerda!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-steggerda-8395

Vloerverwarming laten leggen in Steggerda

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of vloerafwerking als tapijt, laminaat, linoleum, tegels, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Steggerda eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Steggerda

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is onderhevig aan allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vertellen we handige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Steggerda.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Steggerda

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Steggerda

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Steggerda.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Steggerda liggen rond de €1125,00 tot €2225,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke aspecten die de prijzen bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In het volgende schema vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steggerda (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€775 – €785
20 m2€900 – €1300€1100 – €1575
40 – 45 m2€2350 – €2775€2525 – €3350
70 m2€3850 – €4450€4100 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5750€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Let op: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bekijk je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steggerda? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vinkega, Peperga en Boijl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Steggerda?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 oplopend tot €6.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steggerda, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8395.

Plaats een reactie