Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kruisland vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kruisland? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal verstrekken we nuttige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kruisland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-kruisland-4756

Vloerverwarming laten leggen in Kruisland

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, gang, keuken, badkamer, slaapkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, parket, vinyl, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kruisland zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Steenbergen en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts regio Kruisland

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze hangt af van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het volgende schema delen we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Vooral als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kruisland.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, ATAG, Intergas, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kruisland

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Kruisland

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kruisland.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kruisland liggen tussen de €1175,00 tot €2325,00. Goede prijsindicaties hangen af van diverse zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kruisland (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€760 – €805
20 m2€900 – €1225€1075 – €1650
45 m2€2275 – €2825€2525 – €3200
65 m2€3750 – €4500€4100 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5675€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: sommige afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kruisland? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Oud Gastel, Standdaarbuiten en Bosschenhoofd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenbergen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenbergen.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kruisland?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor 15 m2 oplopend tot €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kruisland, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4756.

Plaats een reactie