Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Terheijden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Terheijden? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bekijk je praktische informatie over de verschillende typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Terheijden!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-terheijden-4844

Vloerverwarming laten leggen in Terheijden

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer, gang. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen types zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, laminaat, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Terheijden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Drimmelen en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Terheijden

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem wordt bepaald door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Terheijden.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, AWB, Vaillant, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Terheijden

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Terheijden

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Terheijden.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw huis op een slimme wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Terheijden kost globaal gezien tussen de €1300,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Terheijden (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€750 – €810
25 m2€825 – €1225€1125 – €1575
50 m2€2350 – €2875€2700 – €3300
65 – 70 m2€3750 – €4500€4100 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5675€5725 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema vind je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Terheijden? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Willemstad, Wagenberg en Oudemolen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Drimmelen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.drimmelen.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Terheijden?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.750 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Terheijden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4844.

Plaats een reactie