Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldeholtwolde vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Oldeholtwolde? Het is een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bieden wij handige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Oldeholtwolde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-oldeholtwolde-8477

Vloerverwarming laten leggen in Oldeholtwolde

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, laminaat, vinyl, tegels, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Oldeholtwolde op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Oldeholtwolde

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming delen we nuttige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oldeholtwolde.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, Warmup0Oldeholtwolde

  Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Oldeholtwolde

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Oldeholtwolde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldeholtwolde liggen tussen de €1175,00 – €2250,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In de tabel hieronder bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldeholtwolde (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€760 – €800
20 – 25 m2€825 – €1325€1100 – €1625
40 – 45 m2€2350 – €2775€2675 – €3375
60 m2€3750 – €4350€4125 – €4750
85 m2 +€5150 – €5750€5725 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar en uurloon (provincie Friesland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder check je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldeholtwolde? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nijeholtpade, Sonnega en Oldeholtpade.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Weststellingwerf is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Oldeholtwolde?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldeholtwolde, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8477.

Plaats een reactie