Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Munnekeburen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Munnekeburen? Dit is een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal bekijk je handige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Munnekeburen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-munnekeburen-8485

Vloerverwarming laten leggen in Munnekeburen

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, toilet, berging / schuur. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, tegels, laminaat, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Munnekeburen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Munnekeburen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bekijk je meer over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Munnekeburen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, ATAG, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Munnekeburen

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Munnekeburen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Munnekeburen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Munnekeburen schommelen tussen de €1300,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. veel facetten. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Munnekeburen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€770 – €800
25 m2€825 – €1250€950 – €1450
45 – 50 m2€2250 – €2750€2675 – €3300
60 – 65 m2€3725 – €4450€4100 – €4825
80 m2 +€5125 – €5725€5525 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Friesland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema bieden we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Munnekeburen? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Scherpenzeel, Oldelamer en Spanga.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Munnekeburen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 10-15 m2 tot wel €6.550 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Munnekeburen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8485.

Plaats een reactie