Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldetrijne vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Oldetrijne? Dit is een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site delen we handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldetrijne!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-oldetrijne-8479

Vloerverwarming laten leggen in Oldetrijne

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door die keuze heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, vinyl, tegels, parket, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oldetrijne zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Per mail bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Oldetrijne

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets check je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Oldetrijne.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Oldetrijne

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oldetrijne

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oldetrijne.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldetrijne variëren tussen de €1300,00 – €1900,00. Goede prijsindicaties hangen af van allerlei onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldetrijne (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€750 – €790
25 m2€900 – €1225€1050 – €1650
45 – 50 m2€2275 – €2750€2600 – €3300
70 m2€3700 – €4375€4075 – €4750
80 m2 +€5150 – €5675€5550 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Friesland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: diverse vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldetrijne? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Oldeholtwolde, Nijetrijne en Ter Idzard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oldetrijne?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.900 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldetrijne, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8479.

Plaats een reactie