Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldelamer vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oldelamer? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina lees je alles over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldelamer!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-oldelamer-8486

Vloerverwarming laten leggen in Oldelamer

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door die keuze ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, gang. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, parket, vinyl, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Oldelamer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen regio Oldelamer

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Oldelamer.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Intergas, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oldelamer

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Oldelamer

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oldelamer.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een duurzame wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldelamer liggen tussen de €1100,00 – €2475,00. De exacte kosten komen tot stand door verschillende zaken. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldelamer (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€765 – €790
25 m2€850 – €1275€1125 – €1450
45 – 50 m2€2300 – €2775€2625 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4350€4200 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5650€5625 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Friesland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldelamer? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Langelille, Nijelamer en Scherpenzeel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Weststellingwerf bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oldelamer?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor 15 m2 tot wel €5.850 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het soort product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldelamer, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8486.

Plaats een reactie