Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Asperen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Asperen? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site check je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Asperen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-asperen-4147

Vloerverwarming laten leggen in Asperen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang, badkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, PVC, vinyl, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Asperen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts regio Asperen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Asperen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, Technea, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Asperen

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Asperen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Asperen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een voordelige manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Asperen variëren tussen de €1075,00 tot €2325,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van diverse factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Asperen (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €740€760 – €785
20 m2€925 – €1250€1000 – €1450
40 – 50 m2€2325 – €2775€2500 – €3200
60 m2€3775 – €4400€4000 – €4900
80 m2 +€5250 – €5750€5575 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het onderstaande schema check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Asperen? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Leerdam, Acquoy en Vianen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente West Betuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Asperen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Asperen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4147.

Plaats een reactie