Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haaften vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Haaften? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je praktische informatie over de veel gekozen soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haaften!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-haaften-4175

Vloerverwarming laten leggen in Haaften

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, parket, vinyl, PVC, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Haaften eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming vakmannen nabij Haaften

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets bieden we aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Haaften.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Haaften

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Haaften

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Haaften.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een innovatieve manier opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haaften komen uit tussen de €1150,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal factoren. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het type installatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haaften (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€770 – €780
20 m2€875 – €1200€1025 – €1525
40 m2€2275 – €2850€2700 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4500€4175 – €4850
80 – 85 m2€5250 – €5700€5550 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haaften? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Herwijnen, Tuil en Oosterwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Betuwe ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Haaften?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het type model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haaften, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4175.

Plaats een reactie