Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geldermalsen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Geldermalsen? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts bieden wij alles over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Geldermalsen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-geldermalsen-4191

Vloerverwarming laten leggen in Geldermalsen

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met die beslissing is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de toilet, slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, keuken. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, laminaat, parket, PVC, linoleum, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Geldermalsen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Geldermalsen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bieden we nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Geldermalsen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Geldermalsen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Geldermalsen

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Geldermalsen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geldermalsen liggen tussen de €1125,00 tot €2125,00. De definitieve prijzen komen tot stand door meerdere zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geldermalsen (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€755 – €805
20 – 25 m2€925 – €1325€1000 – €1550
40 m2€2250 – €2750€2550 – €3275
60 m2€3850 – €4500€4075 – €4725
80 – 90 m2€5125 – €5800€5625 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Notitie: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna bieden we samengevat aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geldermalsen? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Opijnen, Meteren en Neerijnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Geldermalsen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor 15 m2 tot wel €5.750 voor 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het type product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geldermalsen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4190, 4191.

Plaats een reactie