Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Meteren vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Meteren? Vloerverwarming betreft een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site ontdek je nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Meteren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-meteren-4194

Vloerverwarming laten leggen in Meteren

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Zodoende weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, PVC, tapijt, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Meteren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installateurs nabij Meteren

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema bieden we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wint aan terrein in Nederland. In situaties als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Meteren.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Technea, Warmup, Therminon0Meteren

  Een elektrisch model werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Meteren

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Meteren.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Meteren variëren tussen de €1225,00 tot €2325,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van diverse werkzaamheden. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Meteren (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€755 – €810
20 – 25 m2€825 – €1225€1150 – €1650
40 m2€2350 – €2775€2650 – €3300
65 – 70 m2€3700 – €4400€4000 – €4875
80 m2 +€5225 – €5725€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Notitie: diverse vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna check je samengevat aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Meteren? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Est, Tricht en Opijnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Betuwe krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Meteren?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.100 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort product (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type installatie, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Meteren, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4194.

Plaats een reactie