Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beesd vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Beesd? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal ontdek je praktische informatie over de meest toegepaste typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beesd!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-beesd-4153

Vloerverwarming laten leggen in Beesd

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In die situatie weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld gang, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste producten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, laminaat, vinyl, PVC, linoleum, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beesd op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen regio Beesd

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vertellen we meer info over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Beesd.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Beesd

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Beesd

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Beesd.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beesd liggen op gemiddeld €1000,00 tot €1825,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de prijzen bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beesd (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€775 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€1000 – €1575
40 – 50 m2€2275 – €2875€2550 – €3200
60 – 70 m2€3850 – €4425€4000 – €4900
80 m2 +€5125 – €5750€5525 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna check je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beesd? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Acquoy, Gellicum en Asperen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Beesd?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.400 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beesd, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4153.

Plaats een reactie