Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waardenburg vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Waardenburg? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je handige informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waardenburg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-waardenburg-4181

Vloerverwarming laten leggen in Waardenburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, keuken, slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, tegels, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Waardenburg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten regio Waardenburg

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vertellen we meer uitleg over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovaties en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Waardenburg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Waardenburg

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Waardenburg

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Waardenburg.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waardenburg liggen op gemiddeld €1150,00 – €2050,00. De precieze kosten hangen af van allemaal facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waardenburg (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €780
25 m2€875 – €1200€1050 – €1475
45 – 50 m2€2250 – €2800€2700 – €3400
60 m2€3700 – €4375€4100 – €4750
90 m2 +€5100 – €5775€5625 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Notitie: sommige vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna vind je stapsgewijs meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waardenburg? In het gedeelte hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Haaften, Neerijnen en Hellouw.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Waardenburg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €825 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.000 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waardenburg, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4180, 4181.

Plaats een reactie