Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neerijnen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Neerijnen? Het is een populaire vorm van huisverwarming die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts lees je veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neerijnen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-neerijnen-4182

Vloerverwarming laten leggen in Neerijnen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Op die manier is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, keuken, toilet, woonkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een cement dekvloer of vloerafwerking als parket, PVC, vinyl, tapijt, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neerijnen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven regio Neerijnen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Neerijnen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, Therminon, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Neerijnen

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Neerijnen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Neerijnen.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Neerijnen liggen op gemiddeld €1100,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allerlei factoren. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neerijnen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€770 – €800
20 m2€875 – €1350€1025 – €1475
40 m2€2275 – €2900€2575 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4375€4100 – €4850
80 – 85 m2€5125 – €5675€5675 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neerijnen? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Tuil, Opijnen en Haaften.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijke producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Neerijnen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 15 m2 tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gewenste model (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neerijnen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4181, 4182.

Plaats een reactie