Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ophemert vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ophemert? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de diverse soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Ophemert!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ophemert-4061

Vloerverwarming laten leggen in Ophemert

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Daardoor heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, vinyl, tegels, laminaat, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ophemert zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven nabij Ophemert

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In de volgende bullets vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ophemert.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ophemert

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Ophemert

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ophemert.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ophemert variëren tussen de €925,00 – €1875,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door diverse onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ophemert (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€775 – €805
20 m2€900 – €1250€1075 – €1625
40 m2€2275 – €2775€2600 – €3250
60 – 70 m2€3700 – €4375€4100 – €4875
80 – 90 m2€5125 – €5650€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Let op: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok tref je stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ophemert? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in IJzendoorn, Zennewijnen en Ochten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Ophemert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.275 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.000 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs hangt sterk af van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ophemert, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4060, 4061, 4064.

Plaats een reactie