Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gellicum vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Gellicum? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform check je praktische informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gellicum!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-gellicum-4155

Vloerverwarming laten leggen in Gellicum

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, gang, toilet, slaapkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een watergedragen of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tegels, laminaat, linoleum, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Gellicum zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang je gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Gellicum

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In de volgende bullets bekijk je meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Gellicum.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Gellicum

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Gellicum

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Gellicum.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Gellicum liggen op gemiddeld €1125,00 – €2275,00. De geldende tarieven komen tot stand door verschillende aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gellicum (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€755 – €805
20 m2€950 – €1275€1000 – €1450
50 m2€2275 – €2900€2625 – €3225
65 – 70 m2€3750 – €4475€4000 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5800€5625 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: enkele types hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna vind je in het kort meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gellicum? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Rhenoy, Rumpt en Acquoy.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Gellicum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gellicum, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4155.

Plaats een reactie