Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hellouw vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Hellouw? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal verstrekken we alles over de actuele soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hellouw!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-hellouw-4174

Vloerverwarming laten leggen in Hellouw

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Soms kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, parket, tegels, vinyl, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hellouw eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg je gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Hellouw

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hellouw.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha, ATAG, Bosch.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hellouw

De elektrische variant werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hellouw

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hellouw.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een goedkope manier warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hellouw kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2000,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het soort systeem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hellouw (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €805
20 – 25 m2€950 – €1300€1075 – €1450
45 m2€2225 – €2900€2625 – €3325
60 m2€3800 – €4475€4075 – €4850
80 m2 +€5175 – €5775€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakman of winkel. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hellouw? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Oosterwijk, Haaften en Heukelum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hellouw?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hellouw, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4174.

Plaats een reactie