Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Enspijk vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Enspijk? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten delen we handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Enspijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-enspijk-4157

Vloerverwarming laten leggen in Enspijk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. In die situatie ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer, badkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare types zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, parket, laminaat, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Enspijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Enspijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. Hieronder vind je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Enspijk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Technea, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Enspijk

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Enspijk

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Enspijk.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Enspijk liggen op gemiddeld €1250,00 – €2450,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende facetten. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige onderdelen die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Enspijk (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€755 – €780
20 – 25 m2€850 – €1325€1025 – €1550
45 – 50 m2€2300 – €2775€2500 – €3300
65 – 70 m2€3825 – €4425€4200 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5675€5725 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Let op: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder check je overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Enspijk? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Gellicum, Deil en Beesd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor verduurzaming producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Enspijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €800 voor 10-15 m2 tot wel €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt beïnvloed door het type model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Enspijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4157.

Plaats een reactie