Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Opijnen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Opijnen? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we alles over de diverse vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Opijnen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-opijnen-4184

Vloerverwarming laten leggen in Opijnen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, woonkamer, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, linoleum, PVC, tegels, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Opijnen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Opijnen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vertellen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Met name als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Opijnen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Opijnen

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Opijnen

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Opijnen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Opijnen schommelen tussen de €950,00 tot €2400,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Opijnen (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€750 – €795
25 m2€900 – €1225€1100 – €1575
45 – 50 m2€2300 – €2850€2625 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4425€4000 – €4725
80 – 90 m2€5200 – €5700€5600 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: meerdere constructies geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of showroom. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna bieden we samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Opijnen? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Waardenburg, Est en Tuil.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente West Betuwe kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor groene energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Opijnen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Opijnen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4184.

Plaats een reactie