Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doornenburg vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Doornenburg? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website check je bruikbare informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doornenburg!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-doornenburg-6686

Vloerverwarming laten leggen in Doornenburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, laminaat, linoleum, parket, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Doornenburg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) delen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Lingewaard en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming vakmannen regio Doornenburg

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bieden we aanvullende informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Doornenburg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Doornenburg

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Doornenburg

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Doornenburg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Doornenburg komen uit tussen de €1000,00 – €1850,00. De exacte kosten komen tot stand door diverse aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doornenburg (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€760 – €805
20 – 25 m2€925 – €1350€975 – €1625
45 – 50 m2€2325 – €2825€2675 – €3275
70 m2€3850 – €4500€4200 – €4800
90 m2 +€5225 – €5750€5550 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder check je kort en bondig aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doornenburg? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ressen, Angeren en Bemmel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Lingewaard kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.lingewaard.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Doornenburg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gekozen systeem, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doornenburg, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6686.

Plaats een reactie