Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heesselt vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Heesselt? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts bekijk je alles over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heesselt!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-heesselt-4063

Vloerverwarming laten leggen in Heesselt

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als PVC, vinyl, laminaat, tegels, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Heesselt eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten regio Heesselt

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vertellen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Heesselt.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Heesselt

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Heesselt

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heesselt.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heesselt kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heesselt (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€755 – €810
25 m2€950 – €1250€950 – €1525
40 – 50 m2€2350 – €2775€2575 – €3275
60 m2€3725 – €4350€4100 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5700€5500 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je samengevat extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heesselt? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ophemert, Varik en Echteld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Betuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heesselt?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort model, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heesselt, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4063.

Plaats een reactie