Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Acquoy vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Acquoy? Het gaat om een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina delen we veel info over de actuele soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Acquoy!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-acquoy-4151

Vloerverwarming laten leggen in Acquoy

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, gang, badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, laminaat, tegels, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Acquoy alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen omgeving Acquoy

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem wordt bepaald door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de maximale kosten. Hieronder delen we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Acquoy.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Acquoy

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Acquoy

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Acquoy.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Acquoy kost globaal gezien tussen de €1050,00 tot €2125,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door allerlei zaken. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Acquoy (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€750 – €790
20 – 25 m2€850 – €1275€1025 – €1625
45 – 50 m2€2275 – €2825€2700 – €3400
65 – 70 m2€3700 – €4425€4175 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5650€5650 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: enkele types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Acquoy? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schoonrewoerd, Rhenoy en Leerdam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Acquoy?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10 m2 tot om en nabij de €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door de gekozen installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Acquoy, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4151.

Plaats een reactie