Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heukelum vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Heukelum? Het is een populaire manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Heukelum!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-heukelum-4161

Vloerverwarming laten leggen in Heukelum

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In die situatie heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, laminaat, tegels, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Heukelum zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Heukelum

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. Hieronder tref je meer uitleg over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heukelum.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, WTH, Technea, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Heukelum

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Heukelum

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Heukelum.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heukelum komen uit tussen de €1075,00 – €2025,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere onderdelen die de prijzen bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heukelum (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€765 – €800
25 m2€950 – €1250€1075 – €1475
50 m2€2350 – €2875€2600 – €3275
60 m2€3850 – €4400€4175 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5800€5625 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heukelum? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Enspijk, Oosterwijk en Rumpt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Heukelum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €825 voor 10 m2 tot zo’n €6.450 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heukelum, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Ten eerste kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4161.

Plaats een reactie