Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Varik vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Varik? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Varik!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-varik-4064

Vloerverwarming laten leggen in Varik

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In die situatie weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, toilet, woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, linoleum, tegels, PVC, laminaat, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Varik zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installateurs regio Varik

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder tref je meer informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Varik.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Varik

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Varik

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Varik.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Varik komen uit tussen de €1275,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Varik (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€700 – €720€755 – €780
20 – 25 m2€800 – €1200€1150 – €1575
45 m2€2300 – €2750€2525 – €3200
60 – 65 m2€3725 – €4475€4075 – €4800
85 m2 +€5125 – €5800€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het beste samen. Belangrijk: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bieden we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Varik? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Zennewijnen, Zoelmond en Ophemert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Varik?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Varik, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4064.

Plaats een reactie