Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rhenoy vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Rhenoy? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten delen we nuttige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rhenoy!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-rhenoy-4152

Vloerverwarming laten leggen in Rhenoy

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Met die beslissing heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, PVC, tegels, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rhenoy eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals jouw adres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Rhenoy

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rhenoy.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Bosch, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Rhenoy

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Rhenoy

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Rhenoy.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rhenoy variëren tussen de €1200,00 – €2150,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rhenoy (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€750 – €785
20 – 25 m2€800 – €1350€975 – €1525
50 m2€2250 – €2875€2575 – €3325
65 – 70 m2€3800 – €4400€4050 – €4725
80 m2 +€5225 – €5775€5650 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: enkele soorten geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rhenoy? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Asperen, Beesd en Schoonrewoerd.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Rhenoy?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.500 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rhenoy, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4152.

Plaats een reactie