Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vuren vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Vuren? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vuren!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-vuren-4214

Vloerverwarming laten leggen in Vuren

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, woonkamer, gang, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare systemen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, laminaat, PVC, linoleum, vinyl, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vuren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Vuren

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming vind je meer over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vuren.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minder risico op barsten.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, ATAG, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vuren

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Vuren

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vuren.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vuren liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2350,00. De geldende tarieven worden bepaald door allerlei aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vuren (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €725€765 – €795
20 – 25 m2€850 – €1225€1050 – €1625
45 m2€2300 – €2850€2600 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4375€4025 – €4725
80 – 85 m2€5100 – €5750€5525 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Tip: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vuren? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Spijk, Hoornaar en Schelluinen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzamere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vuren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het soort model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vuren, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4214.

Plaats een reactie