Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Feinsum vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Feinsum? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bieden wij handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Feinsum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-feinsum-9053

Vloerverwarming laten leggen in Feinsum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zodoende mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, woonkamer, gang. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste keuzes zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tegels, laminaat, tapijt, parket, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Feinsum eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leeuwarden en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Feinsum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. Hieronder vind je informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Feinsum.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Feinsum

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Feinsum

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Feinsum.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Feinsum schommelen tussen de €1075,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal factoren. Zo zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Feinsum (update zondag, 21 april 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€750 – €795
20 – 25 m2€950 – €1250€1125 – €1525
45 – 50 m2€2300 – €2850€2700 – €3400
70 m2€3825 – €4450€4150 – €4825
80 – 85 m2€5225 – €5650€5700 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Friesland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: enkele vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave check je kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Feinsum? In het onderstaande overzicht delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Minnertsga, Hijum en Bitgummole.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Leeuwarden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.leeuwarden.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Feinsum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor 10 m2 tot wel €5.850 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Feinsum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 9053.

Plaats een reactie