Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tuil vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Tuil? Dit is een populaire manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit portaal verstrekken we veel info over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tuil!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-tuil-4176

Vloerverwarming laten leggen in Tuil

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, parket, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Tuil zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Tuil

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vind je details over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. Met name bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tuil.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Tuil

Een elektrisch model werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Tuil

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Tuil.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tuil liggen rond de €1275,00 – €2100,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door allerlei factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tuil (update donderdag, 23 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€750 – €795
20 m2€850 – €1350€1000 – €1500
45 m2€2275 – €2775€2600 – €3400
60 – 70 m2€3725 – €4400€4075 – €4775
80 m2 +€5200 – €5675€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tuil? In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hellouw, Waardenburg en Herwijnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente West Betuwe is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tuil?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het gewenste product, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tuil, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4176.

Plaats een reactie