Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tricht vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Tricht? Het is een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site vind je nuttige informatie over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tricht!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-tricht-4196

Vloerverwarming laten leggen in Tricht

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Zodoende heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Doorgaans zal een infrarood model ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerafwerking als linoleum, laminaat, vinyl, parket, PVC, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Tricht op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Tricht

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna tref je meer info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Tricht.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit, Bosch, AWB.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Therminon, e-Heat, Technea, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Tricht

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Tricht

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Tricht.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tricht liggen tussen de €1000,00 tot €2250,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allerlei onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tricht (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €725€770 – €805
20 – 25 m2€900 – €1200€1000 – €1525
45 – 50 m2€2300 – €2750€2525 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4350€4000 – €4725
80 – 90 m2€5100 – €5800€5600 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Tip: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tricht? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Geldermalsen, Buurmalsen en Est.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente West Betuwe is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Tricht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.500 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tricht, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4196.

Plaats een reactie