Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Est vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Est? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we veel info over de beschikbare soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Est!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-est-4185

Vloerverwarming laten leggen in Est

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste modellen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, parket, vinyl, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Est eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming specialisten nabij Est

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de lijst hierna vind je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Est.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Bosch, Nefit.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Est

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Est

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Est.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Est komen uit tussen de €1025,00 – €2000,00. De exacte kosten worden bepaald door veel factoren. Aanvankelijk zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante zaken die de prijs bepalen: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Est (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€775 – €795
20 – 25 m2€925 – €1200€1100 – €1475
45 – 50 m2€2300 – €2775€2675 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4450€4175 – €4700
80 – 90 m2€5200 – €5650€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Tip: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je een toelichting / de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Est? In het gedeelte hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Neerijnen, Geldermalsen en Waardenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Est?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.950 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het type installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Est, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4185.

Plaats een reactie