Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Purmerland vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Purmerland? Het is een type verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform delen we alles over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Purmerland!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-purmerland-1451

Vloerverwarming laten leggen in Purmerland

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Zo heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, parket, laminaat, PVC, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Purmerland zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief bieden wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Landsmeer en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen nabij Purmerland

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem heeft te maken met velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets lees je aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Purmerland.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Purmerland

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Purmerland

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Purmerland.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Purmerland kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2475,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Purmerland (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€765 – €785
20 m2€925 – €1350€1125 – €1450
45 m2€2225 – €2750€2575 – €3400
70 m2€3800 – €4425€4175 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5750€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema bekijk je een toelichting / meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Purmerland? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Aalsmeerderbrug, Ilpendam en Rijsenhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Landsmeer bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.landsmeer.nl). Voor duurzame maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Purmerland?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement hangt af van het gewenste systeem, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Purmerland, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1451.

Plaats een reactie