Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herwijnen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Herwijnen? Vloerverwarming is een verwarmingstype dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site delen we veel info over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herwijnen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-herwijnen-4171

Vloerverwarming laten leggen in Herwijnen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, vinyl, linoleum, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Herwijnen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, e-mail en jouw 06-nummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij Herwijnen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Herwijnen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Technea, Magnum.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Herwijnen

Het elektrische systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Herwijnen

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Herwijnen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een duurzame wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Herwijnen liggen op gemiddeld €1100,00 tot €2025,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige factoren die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herwijnen (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€900 – €1350€975 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2825€2650 – €3225
65 – 70 m2€3775 – €4500€4075 – €4875
85 m2 +€5250 – €5750€5625 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het schema hierna tref je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herwijnen? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Heukelum, Hellouw en Deil.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Herwijnen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €875 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.100 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herwijnen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4170, 4171.

Plaats een reactie