Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Spijk vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Spijk? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal lees je veel info over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Spijk!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-spijk-4212

Vloerverwarming laten leggen in Spijk

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, linoleum, tapijt, vinyl, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Spijk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden wij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Spijk

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bieden we meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Spijk.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Danfoss, Therminon, Technea, WTH0Spijk

  Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Spijk

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Spijk.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Spijk variëren tussen de €1250,00 tot €2050,00. De geldende tarieven hangen af van allemaal zaken. Boven alles is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzes die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Spijk (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€775 – €780
20 m2€925 – €1275€1125 – €1475
45 m2€2250 – €2825€2600 – €3375
70 m2€3825 – €4350€4150 – €4750
80 – 85 m2€5125 – €5725€5500 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder check je in het kort de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Spijk? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Buurmalsen, Dalem en Tricht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Spijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor 10-15 m2 tot zeker €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het soort model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Spijk, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4211, 4212.

Plaats een reactie