Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deil vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Deil? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform check je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Deil!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-deil-4158

Vloerverwarming laten leggen in Deil

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, parket, laminaat, linoleum, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Deil alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in West Betuwe en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Deil

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. Hieronder vertellen we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Deil.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Technea, e-Heat, Magnum0Deil

  Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Deil

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Deil.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Deil komen uit tussen de €1175,00 tot €2100,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door diverse zaken. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deil (update vrijdag, 14 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€775 – €800
20 – 25 m2€950 – €1250€1000 – €1475
50 m2€2325 – €2825€2700 – €3350
65 m2€3850 – €4475€4125 – €4825
80 m2 +€5125 – €5775€5525 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna lees je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deil? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rumpt, Heukelum en Gellicum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente West Betuwe heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.westbetuwe.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Deil?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deil, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4158.

Plaats een reactie