Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Coevorden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Coevorden? Het is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Coevorden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-coevorden-7741

Vloerverwarming laten leggen in Coevorden

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Op die manier weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, berging / schuur, toilet, badkamer, keuken, woonkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een elektrisch systeem. In sommige gevallen is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, tapijt, tegels, linoleum, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Coevorden vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Coevorden

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Coevorden.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, WTH0Coevorden

  Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Coevorden

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Coevorden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Coevorden liggen tussen de €1300,00 – €2350,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allemaal onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Coevorden (update vrijdag, 14 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €795
20 – 25 m2€875 – €1275€1000 – €1500
50 m2€2250 – €2800€2625 – €3350
70 m2€3775 – €4400€4075 – €4850
90 m2 +€5150 – €5775€5575 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Advies: enkele constructies werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder bieden we overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Coevorden? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Twenterand, Dalfsen en Hardenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Coevorden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor groene oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Coevorden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Coevorden, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7740, 7741, 7742.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie