Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veghel vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Veghel? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Veghel!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-veghel-5461

Vloerverwarming laten leggen in Veghel

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. In dat geval heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld woonkamer, keuken, badkamer, toilet, gang, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, parket, tapijt, laminaat, vinyl, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Veghel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Per mail ontvang je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Meierijstad en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installateurs nabij Veghel

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Veghel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, Therminon, WTH, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Veghel

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veghel

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Veghel.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Veghel liggen rond de €1125,00 – €1975,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veghel (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €720€755 – €795
20 m2€875 – €1200€1050 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2850€2550 – €3300
60 m2€3775 – €4400€4200 – €4725
85 – 90 m2€5100 – €5650€5600 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna lees je samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veghel? In het onderstaande overzicht bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Sint Hubert, Erp en Langenboom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Meierijstad is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.meierijstad.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Veghel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veghel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.

Plaats een reactie