Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diphoorn vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Diphoorn? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Diphoorn!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-diphoorn-7842

Vloerverwarming laten leggen in Diphoorn

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zodoende ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, linoleum, parket, tegels, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Diphoorn eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming experts omgeving Diphoorn

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je handige informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Diphoorn.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Diphoorn

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Diphoorn

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Diphoorn.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een slimme wijze verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Diphoorn schommelen tussen de €1000,00 – €1975,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diphoorn (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€770 – €780
20 – 25 m2€800 – €1225€1075 – €1625
45 m2€2350 – €2850€2675 – €3200
65 m2€3700 – €4375€4150 – €4750
85 m2 +€5250 – €5700€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand lees je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diphoorn? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Nieuw-Amsterdam, Erm en Nieuw-Weerdinge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Diphoorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.650 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het type product, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diphoorn, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7842.

Plaats een reactie