Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wachtum vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Wachtum? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die jouw vloer opwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we alles over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wachtum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wachtum-7754

Vloerverwarming laten leggen in Wachtum

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan berging / schuur, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, PVC, tapijt, tegels, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Wachtum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Wachtum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema check je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wachtum.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Bosch, Remeha, AWB, ATAG.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wachtum

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Wachtum

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wachtum.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een duurzame manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wachtum komen uit tussen de €1175,00 – €2450,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wachtum (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€800 – €1200€975 – €1475
45 – 50 m2€2300 – €2825€2500 – €3375
60 – 65 m2€3700 – €4450€4150 – €4875
80 m2 +€5175 – €5775€5725 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Tip: sommige soorten werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wachtum? In de tabel hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Dalen, Dalerveen en Vinkenbuurt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Coevorden is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wachtum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wachtum, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7754.

Plaats een reactie