Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gees vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Gees? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl check je alles over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gees!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-gees-7863

Vloerverwarming laten leggen in Gees

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, berging / schuur, badkamer, toilet, gang, slaapkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Vaak gekozen producten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, parket, tegels, linoleum, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Gees eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post delen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van bekende vloerverwarming installateurs nabij Gees

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok check je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Gees.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Gees

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Gees

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Gees.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gees liggen rond de €1075,00 tot €2025,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gees (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€770 – €790
25 m2€800 – €1250€1050 – €1600
40 – 50 m2€2225 – €2875€2575 – €3200
65 m2€3700 – €4375€4025 – €4900
80 m2 +€5225 – €5725€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: bepaalde types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand lees je in het kort praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gees? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Eeserveen, Zwinderen en Benneveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Coevorden krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Gees?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.000 voor 10 m2 tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gees, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7863.

Plaats een reactie