Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Benneveld vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Benneveld? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal lees je praktische informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Benneveld!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-benneveld-7856

Vloerverwarming laten leggen in Benneveld

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, keuken, gang, toilet, badkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, laminaat, tapijt, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Benneveld zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Benneveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder tref je aanvullende info over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Benneveld.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Therminon, Magnum.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Benneveld

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Benneveld

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Benneveld.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Benneveld liggen tussen de €1075,00 tot €2350,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Benneveld (update zaterdag, 13 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€775 – €785
25 m2€900 – €1225€1050 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2775€2550 – €3225
60 m2€3775 – €4400€4125 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5800€5625 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeid (provincie Drenthe).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Notitie: bepaalde vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je een toelichting / extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Benneveld? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Aalden, Eeserveen en Wezuperbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Coevorden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Benneveld?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Benneveld, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7856.

Plaats een reactie