Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Geesbrug vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Geesbrug? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we praktische informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Geesbrug!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-geesbrug-7917

Vloerverwarming laten leggen in Geesbrug

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende keuzes zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tapijt, parket, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Geesbrug eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming specialisten regio Geesbrug

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Geesbrug.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, Therminon, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Geesbrug

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Geesbrug

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Geesbrug.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Geesbrug schommelen tussen de €1225,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Geesbrug (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€765 – €795
20 – 25 m2€950 – €1325€1150 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2850€2500 – €3300
65 – 70 m2€3775 – €4475€4200 – €4775
85 – 90 m2€5125 – €5675€5525 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Disclaimer: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna bekijk je een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Geesbrug? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Alteveer, Nieuwlande en Noordscheschut.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Geesbrug?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Geesbrug, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7917.

Plaats een reactie