Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosterhesselen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oosterhesselen? Dit is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oosterhesselen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-oosterhesselen-7861

Vloerverwarming laten leggen in Oosterhesselen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, badkamer, toilet. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, tegels, PVC, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Oosterhesselen vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming specialisten nabij Oosterhesselen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je aanvullende info over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oosterhesselen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat, Technea0Oosterhesselen

  Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Erg makkelijk te plaatsen.
  • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oosterhesselen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosterhesselen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw woning op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosterhesselen liggen rond de €1075,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het woonoppervlak, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosterhesselen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€760 – €780
20 m2€800 – €1250€1100 – €1625
40 m2€2350 – €2750€2500 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4450€4200 – €4750
80 – 90 m2€5175 – €5650€5625 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, verdeler, wapening, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave bieden we een toelichting / praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosterhesselen? In het onderstaande overzicht bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Benneveld, Gees en Meppen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oosterhesselen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor 15 m2 tot zo’n €5.750 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het gekozen systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosterhesselen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7860, 7861.

Plaats een reactie