Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalerveen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Dalerveen? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal delen we praktische informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Dalerveen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-dalerveen-7755

Vloerverwarming laten leggen in Dalerveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In die situatie is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, laminaat, tegels, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Dalerveen zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten nabij Dalerveen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In het volgende schema delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dalerveen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas, AWB, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Warmup, Magnum, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Dalerveen

Een elektrische installatie wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Dalerveen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Dalerveen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalerveen liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2125,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Zo is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante zaken die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalerveen (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€765 – €795
20 – 25 m2€875 – €1325€1150 – €1500
50 m2€2225 – €2775€2675 – €3275
70 m2€3750 – €4500€4150 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5675€5725 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, wapening, draadmatten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat en uurloon (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder lees je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalerveen? Hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Dalerpeel, Stieltjeskanaal en Dalen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Coevorden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Dalerveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor 10 m2 oplopend tot €5.350 voor 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalerveen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7755.

Plaats een reactie