Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Drenthe vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Drenthe? Het is een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vertellen we je nuttige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Drenthe!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.

Vloerverwarming laten leggen in Drenthe

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Op die manier ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, gang, keuken, badkamer, woonkamer. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tapijt, vinyl, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Drenthe zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Drenthe en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Drenthe

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vind je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan zeer interessant zijn. In situaties bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Drenthe.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Drenthe

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Drenthe

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Drenthe.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Drenthe liggen rond de €1000,00 tot €2275,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Drenthe (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€755 – €805
20 – 25 m2€950 – €1200€975 – €1525
50 m2€2300 – €2750€2675 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4475€4150 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5800€5575 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaaten arbeidskosten (Provincie Drenthe).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.
Bekijk alle installateurs in: Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Ooststellingwerf, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.