Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zwinderen vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Zwinderen? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal lees je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zwinderen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zwinderen-7864

Vloerverwarming laten leggen in Zwinderen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, gang, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In veel situaties zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, linoleum, tapijt, vinyl, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Zwinderen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief bieden wij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Coevorden en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Zwinderen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna bieden we bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Zwinderen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Zwinderen

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zwinderen

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zwinderen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zwinderen liggen tussen de €925,00 tot €2175,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zwinderen (update zaterdag, 20 april 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€770 – €785
20 – 25 m2€850 – €1325€975 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2775€2550 – €3250
60 m2€3775 – €4375€4025 – €4750
85 m2 +€5125 – €5675€5525 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, noppenplaten, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat en arbeidskosten (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave tref je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zwinderen? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oosterhesselen, Klijndijk en Eeserveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Coevorden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zwinderen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zwinderen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7864.

Plaats een reactie