Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holsloot vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Holsloot? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Holsloot!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-holsloot-7845

Vloerverwarming laten leggen in Holsloot

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan slaapkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als parket, linoleum, tapijt, tegels, PVC, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Holsloot eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Coevorden en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Holsloot

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets lees je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Holsloot.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Therminon, Danfoss, WTH, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Holsloot

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Holsloot

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Holsloot.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Holsloot kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel onderdelen. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holsloot (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€765 – €805
20 m2€900 – €1200€975 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2825€2575 – €3375
60 m2€3700 – €4475€4075 – €4900
80 – 90 m2€5225 – €5650€5725 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en arbeid (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Advies: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok tref je overzichtelijk aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holsloot? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Erm, Noord-Sleen en Diphoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Coevorden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.coevorden.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Holsloot?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.200 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het type product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holsloot, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7845.

Plaats een reactie